fbpx
+36 20 213 0350
info@onelemzes.hu

31 dec 2019

A média mennyire befolyásolja lelki életünket?

//
Comments0

A lelki életünket alapvetően a neveltetésünk – akár az otthon tapasztaltakról beszélünk, akár az iskola, vagy bármely közösségi csoport világa (sportolás, művészeti egyletek) – határozza meg.

Na, de olyan felgyorsult világban élünk, amiben nem tudjuk kikerülni a média ránk zúdított igaz-, hamis-, és/vagy bulvárhírek információözönét.

És ez bizony hatással van lelki életünkre, a családi együtt-létünkre, közösségbeli magatartásunkra.

És ez szó szerint képes olyan keményen ránk telepedni, hogy bizonyos emberek ember elveszítheti a saját józan tájékozóképességüket. A tényleges eseményekről szóló hírek ma már összekeveredtek az álhírekkel, ami a csoportos együttlétben is különösen megnehezíti a tisztánlátást és az együttélést.

A „Tudomány tanácsa” az információözön kezelésére ez:

„Olyan sok forrásból zúdul ránk az információ, hogy mindenki más és más tartalommal találkozik, ami aztán mindenkire egyénileg lehet hatással. Rajtunk is áll, hogy milyen híreket követünk. Válasszunk hát bölcsen.” forrás: https://romkat.ro/2019/08/14/hogyan-hat-rank-a-media/

Nekem, mint átlagpolgárnak ez „savanyú vigasz”!

Főleg úgy, hogy más személynél is tapasztaltam ezt, amikor kétségbeesetten keresett fel engem, mint Dianetika Tanácsadót, hogy mit tegyen, mert a családja eléggé öntörvényű egyénekból áll, és mindenki másként értelmezi ugyanazt a híműsort. Nem is beszélve a munkahelyi vitákról, ami néha a munka rovására ment.

Ez odáig vezetett nála és családjánál, hogy az életük mindennapjaiban a fő téma annak megvitatása lett, hogy amit sugall a média, az így igaz, vagy úgy igaz.

Természetesen, mint Dianetika Tanácsadó nem foglaltam semmiféle állást a témában, sőt, még a Média Etikus viselkedésével sem foglalkztunk.

A feladat az volt, hogy hogyan „egyenesítsük ki” a személyünknél az összegubancolódott szálakat, azért, hogy normális családi és munkahelyi és társadalmi életet élhessen.

Ahhoz, hogy tisztán lássunk a fenti témában, mindenképpen szükség van arra, hogy olyan igaz adatokat szerezzünk, ami eloszlatja a téma iránti aggódásunkat, és a családi és munkahelyi békét is megteremti.

A következő tanfolyamot javasoltam fiatalemberünknek:

„MEGOLDÁSOK A VESZÉLYES KÖRNYEZETRE”

Ez könnyű pár óra alatt elvégezhető tanfolyam, ami távol a Média hangos világától röviden, tömören és könnyen érthető példával mutatja be a Média világát mozgató rugókat, úgy, hogy azt egy egyén a mindennapokban is használni tudja maga és családja javára.

A tanfolyam elvégzése után fiatalemberünk a családjának többi tagját is elhozta erre a tanfolyamra, főleg azután, hogy megírta nyereségét:

„Rájöttem, hogy mindent valaki más nézőpontjából szemléltem.
Azzal, hogy megváltoztattam a nézőpontomat, a környezetem egészen más világgá változott. Egyáltalán nem az a világ volt már, amelyről korábban engem tanítottak! Ez oly sok mindent megváltoztatott számomra a környezetemről, hogy  tulajdonképpen elkezdtem olyan életet élni, amilyet mindig is szerettem volna.”

„Elképesztő volt, hogy a tanfolyamban található információk milyen megnyugtató hatással voltak rám. Régebben aggódtam a hírek miatt, és amiatt, amit az újságban olvastam. Azzal, hogy elvégeztem ezt a tanfolyamot, és alkalmaztam a fenyegetés csökkentésére szolgáló módokat, nagy nyugalmat értem el önmagam és családom számára.”

A családtag nyeresége pedig a következő volt:

Van ismerősöd, aki így járt…?         

Veled is megtörtént hasonló?       

Lám, lehet ezzel valamit tenni !

A fentiekhez hasonló saját élmények-, kellemetlen- és fájdalmas események ELTŰNÉSÉT élheted át a Dianetika megismerésével és megtanulásával és a Dianetika Tanácsadó segítségével.

Tedd meg az alábbi lépéseket:

Töltsd ki ezt az ingyenes személyiségtesztet – https://oca.onelemzes.hu – amely megmutatja, hol vannak elakadások az életedben, amik befolyással vannak a jelenedre és a jövődre. 200 kulcskérdés saját magadról. Szakképzett konzultánsunk részletesen elemzi ki számodra az eredményt. Így jobban megérted, hogy melyek a személyiségednek erős oldalai,  milyen gyenge pontok figyelhetők meg és megbeszélitek, hogy milyen úton kellene elindulnod a gyors és tartós siker felé.  

 A Dianetika témájáról kérlek, nézzél meg egy filmet, hogy miként működik az ember, a múlt fájdalmas tapasztalatai miként befolyásolják a jelenünket és a jövőnket.

https://www.scientology.tv/hu/films-on-scientology-principles/dianetics-introduction.html

 Kövesd a Blogomat – amivel hetente jelentkezem.