fbpx
+36 20 213 0350
info@onelemzes.hu

TANULÓI VISELKEDÉSI ÚTMUTATÁSOK

 1. A tanfolyamra mindig érkezz pontosan, már a névsorolvasás előtt legyél a tanfolyam-teremben kezdésre készen (azaz az anyagaidat készítsd össze és vidd az asztalodhoz). Ha késel, ezt a felügyelőnek jelezd közvetlenül! Ne másokon keresztül üzenj, így biztosíthatod, hogy hozzá kerül az információ! 🙂
 2. Ha késel, és már zajlik a névsorolvasás, ne szakítsd meg azzal, hogy bejössz, vagy közben kezded el az anyagaidat összeszedni. Érkezz pontosan, hogy legyen időd mindenre, vagy várd meg a névsorolvasást és utána gyere be a tanfolyamterembe.
 3. Amíg a tanfolyamodon vagy, minden hétre leadott órarenddel kell rendelkezned. Az órarendet előre, írásban kell leadnod. Ha egy adott hétre nem adsz le órarendet, akkor az előző heti órarended marad érvényben. Arra biztatunk, hogy legyen egy állandó, stabil órarended. Ez segíti legjobban a saját haladásod és tanfolyamterem életképes működését.
 4. Minden órarend-változtatás csak előre, írásban, felügyelői engedéllyel történhet. Sokan vagytok, így a tanfolyamfelügyelő munkáját könnyíted meg, ha nem szóban, hanem írásban kommunikálsz vele. Ha nem tudod előre papíron leadni, akkor vedd fel vele a kapcsolatot vagy Messengeren, sms-ben vagy a tanfolyamfelugyelo@onelemzes.hu címen.     
  Engedély nélküli hiányzásnak minősül, ha egy adott hétre nem adsz le órarendet, és nem jelensz meg.

 5. Tanulj és dolgozz mind a tanulási időben, mind azon kívül. Ahhoz, hogy elvégezd a tanfolyamod, sokat kell tanulnod. Járj intenzíven tanulni, tegyél be minden lehetséges időt.
 6. „Egy tanuló, aki megvásárolt egy tanfolyamot, egymást követő napokon tanul, nem most csütörtökön, azután majd valamikor egy augusztusi napon. Ha elhagyja a tanfolyamot, amit néhány hét alatt be kellett volna fejeznie, akkor az elveszett és újra ki kell fizetnie, ha folytatni akarja.” LRH       
  Ahhoz hogy jó eredményeket érj el a tanfolyamodon, folyamatosan kell rajta haladnod. Ha elhagyod a tanfolyamod, akkor úgy folytathatod tovább, ha a tanfolyami szolgáltatás díját újra befizeted. Ezért is inkább biztatlak a folyamatos haladásra!

 7. Ne fogyassz semmilyen alkoholt, gyógyszert vagy drogot, mialatt tanfolyamra jársz! Ezek befolyásolhatják a tanulási képességed és a megértésed, így azok az eredmények, amiket a tanfolyamokon várnál, nem valószínű, hogy bekövetkeznek. (Ha orvos által előírt gyógyszert szedsz, tudasd azt a felügyelővel.)
 8. Egyél és aludj eleget, miközben tanfolyamra jársz, és mindig reggelizz meg, ha délelőtt jössz. Éhes vagy fáradt tanuló nem tanulhat a tanfolyamteremben. Ha ezt nem tartod be, csökken a koncentráció képesség. A szervezet több energiát használna fel, csak nincs miből. Az alvási idő személyenként változó, de legalább 7 óra szükséges a megfelelő kipihentséghez. Továbbá az elégséges táplálék fehérje dús, kiegyensúlyozott. (van, akinek szüksége van szénhidrátokra is, de egy fánk reggelire nem elégséges a tanuláshoz) Szükség esetén fogyassz magvakat, fehérje szeletet, gyümölcsöt stb.
 9. Ne egyél vagy tárolj élelmiszert a tanfolyamteremben. Erre való a konyha és a tanulói szekrény.
  Rágózni tanulás közben nem szabad (tanulás közben elvonja a figyelmet így a tanulási akadályok nem vehetők észre) Dohányozni csak a szünetekben és az erre kijelölt helyen lehetséges.

 10. Ha gondod van az anyagod megértésével, mindig a felügyelőt kérdezd, ne más tanulókat. Ezt a hagyományos kézfelemelő módszerrel tedd, hogy ne zavarj más tanulókat tanulás közben.
 11.  A mobil telefonodat kapcsold ki, vagy némítsd le a tanfolyamterem környékén. Ez vonatkozik az okos órákra is! A rezgő módot is kapcsold ki minden eszközödön. A tanfolyamteremben használható szótisztázásra esetleg keresésre, ami közvetlen a tanulásoddal kapcsolatos. A Messenger és más kommunikációs csatornákat szünetben használd! Azért, hogy ne vonják el a figyelmed a tanulásról!      
  Kivételes esetek: Ha valami nagyon SOS dolog van, vagy tudod, hogy lesz egy üzenet/hívás, amit muszáj lekezelned, jelezd előre a felügyelőnek és mindezt a tanfolyamtermen kívül elintézheted. De szorítkozz arra, hogy amikor leülsz tanulni, ne zavarja meg semmi a tanulásod, így nem zökkensz ki.

 12.  A tanfolyamon nem szabad olyan ruházatot hordani, amely társadalmilag nem elfogadható, vagy piszkos, esetleg szélsőséges. A hivalkodó ruházat, alulöltözöttség rossz benyomást kelthet másokban. Te is felelsz azért a megjelenésért, amit a teljes szervezet nyújt.
 13. Parfümök használatát kerüld a szervezet teljes területén. Mind tanulás során, mind rendezvényeken. Ez nem azt jelenti, hogy dezodort és egyéb tisztálkodási eszközöket ne használj. Csak az erős illatú mesterséges illatanyagok restimuláló hatásúak. Restimuláció: újra aktiválódás, ennek során egy múltbeli emlék újra aktiválódik, mert a jelenbeli körülmények hasonlítanak a múltbeli körülményekhez. A re- jelentése: újra, a stimulál jelentése: akcióba lendít, tevékenységre bír.
 14.  Ha a tanfolyamodon tanulópárra van szükséged, azt a felügyelő jelöli ki neked. A kijelölt tanulópárodért felelősséggel tartozol az egész tanfolyam lezárásáig. Hogy végig csináljátok és sikeresen tudjátok alkalmazni. Ilyenkor nincs mód a párok cserélgetésére, minden nehézség kezelésére a Szcientológia technológiát alkalmazzuk. Bármilyen helyzetet először a felügyelőnek jelezzétek!
 15.  Tarts rendet az asztalodon és a polcokon, mindig pakold el magad után a szótárakat és egyéb eszközöket, miután befejezted aznapra a tanulást. Kabátodat és táskádat a tantermen kívül tárold. A tanterembe behozhatod az értékesebb irataidat, pénztárcádat. Amikor befejezted aznapra a tanulást, minden étel- és italmaradékot, dobozt, üveget a konyhában lévő szemetesben helyezz el. Tanulás végén a területet csak tiszta és rendezett állapotban hagyd el, ahogy szeretnéd legközelebb látni 🙂
 16.  Amikor befejezted a tanulást aznapra, mindig add le a napi tanulói pontjaidat, és ha nem életjobbító tanfolyamot végzel, akkor a haladásodról vezesd a tanulói grafikonodat.
 17. A tanfolyamodon a saját anyagaidból kell tanulnod. A polcon található könyvtári anyagok csak referenciaként használhatóak